Met Netlix, is het het nog waard om naar de bioscoop te gaan?

Met de opkomst van bedrijven als Netflix, Amazon prime, HBO en Hulu, is de keus voor de thuiskijker steeds groter geworden. Niet alleen is het mogelijk om het abonnement op een van deze producten af te sluiten, maar het aanbod films wordt ook steeds groter en groter. Is het daarom nog nodig om naar de bioscoop te gaan, want deze voelen het ook goed dat deze thuiskijk diensten er zijn. Hier gaan we eens lekker uitgebreid op in in dit artikel.

Ik heb Netflix. Een tijdje heb ik zelfs de mogelijkheid gehad om Netflix uit de USA regio te kijken, maar dat is me ontnomen, want ik woon niet meer in die regio. Het film aanbod was ineens een stuk minder, maar door de opkomst van de exclusieve titels, wordt het wel degelijk weer interessanter om toch eens te gaan kijken naar een dienst als je het nog niet hebt.

Maar wat het nooit kan geven is de authentieke bioscoop ervaring. Ja je kunt zeker een hele hoop films en series hebben, maar je bent nog steeds gelimiteerd aan je eigen uitgaven wat je installatie betreft. Ik persoonlijk heb helemaal geen verkeerde tv en audio installatie thuis staan, maar het zal nooit worden wat de bioscopen tegenwoordig op je af laten komen. Laserprojectie beamers, minimaal 7.1 geluid wat haarscherp afgesteld is op zelfs het meest gevoelige oor en in sommige bioscopen zelfs nog steeds full service, waar je maar een hoorn op hoeft te nemen, vertellen wat je wilt en naar welke stoelen ze het moeten brengen. Weer spreek ik uit ervaring, maar ik krijg het niet voor elkaar om mijn partner elke keer te bellen om iets te bestellen. Zeker niet als deze naast me zit. Sterker nog, meestal pak ik het voor haar.

Maar goed. Ga je kijken wat de voor en nadelen zijn van thuis een ruim assortiment aan films hebben is, dan zou ik zeggen dat als je het alleen om de film doet, je met een stream abonnement helemaal niet verkeerd uit bent, maar wil je echt nog een klassieke film beleving hebben, kom uit die stoel of bank en ga heel snel naar de bioscoop. Ik kan je garanderen dat met de beeld- en geluids kwaliteit, er nog steeds niks kan tippen aan het audiovisuele spektakel wat Bioscoop heet.

Nu is alleen de keuze nog om een service bioscoop te kiezen of gewoon je partner het laten halen.

mts_blogging