Batman

Vanaf de eerste detective comics tot nu, Batman is altijd een superheld geweest zonder superkrachten, tenzijn je extreem rijk als een superkracht ziet. Het karakter Bruce Wayne, zoon van Thomas en Martha Wayne, erft op jonge leeftijd Wayne Enterprises en gaat in karakter van een vleermuisman om de dood op zijn ouders te wreken, wat een van de meest verfilmde momenten is uit de superhelden categorie.

Samen met zijn butler Alfred, die ook al meerdere malen van gedaante is veranderd, gaan ze in series, tekenfilms, en een aantal zeer vermakelijke films de boosdoeners te lijf die de stad Gotham op Bruce afschiet. Hieruit is ook een van de meest memorabele vijanden van Batman gekomen en dat was de Joker. Laatste is veel discussie over, welke over de loop van de jaren de betere is.

Het staat als een paal boven water dat zowel Ben Affleck’s batman en gruntende Batman van Christian Bale de betere waren van de incarnaties die Batman over de jaren heen heeft gehad, waar mijns inziens de pure chaos van Heath Ledger’s Joker de show steelt als de ware Joker. Heath heeft voor het einde van filmen een hartstilstand gekregen en is op 28 jarige leeftijd overleden in zijn appartement.

mts_blogging