Horrorfilms, geweldig of niet?

Voor de liefhebber van een pittige horrorfilm lijkt er binnenkort een geweldig exemplaar aan te komen. De gestoorde trailer schept in ieder geval hoge verwachtingen. Zoals aangekondigd heeft Netflix namelijk duistere plannen met ‘A Classic Horror Story’. De regels uit de horrorwereld worden op zijn kop gezet en dat beloofd wat voor alle horrorfans.

Een langdurige impact

Er zijn van die horrorfilms die een flinke impact hebben op je gemoedsrust. Bijvoorbeeld zo’n film waarbij je de eerste dagen nog steeds over je schouder kijkt. Of die film die zorgt dat je schrikt van je eigen spiegelbeeld wanneer je door de gang loopt waar je net die mooie spiegels hebt neergehangen. Je was zo trots op die mooi gevormde spiegels met leuke rand en nu benadrukken ze vooral hoeveel indruk de griezelige film op je heeft gemaakt.

Eerbetoon aan de Italiaans horror

‘A Classic Horror Story’ lijkt er ook zo een te worden. Sterker nog, het worden er meer dan één. Van de Fear Street boeken die oorspronkelijk voor pubers bedoeld waren, is er nu een miniserie voor 18+ van gemaakt. Drie films die elkaar snel opvolgen, misschien zelfs sneller dan dat je van de vorige film bekomen bent. Het is een eerbetoon aan de Italiaanse klassieke horrorfilms. De regisseurs Dario Argento en Mario Bava wisten altijd wel iets bijzonders van dit genre te maken.

Snode plannen

Toch worden er in de film ook genoeg clichés gebruikt. Die zenuwslopende kindermuziek, een leeg huis waarvan je de kriebels krijgt en vijf mensen die veel moeten doorstaan. Toch is niets wat het lijkt, zeggen de makers van de film. Roberto de Feo en Paolo Strippoli hebben flink getornd aan de regels van de horrorfilm om de fans eens flink te verrassen met snode plannen.

Plekken waar je liever niet komt

In de trailer wordt het al enigszins duidelijk dat de vijf mensen in de camper niet zomaar een gezellig tripje maken. Een ongelukje met de camper laat ze in de middle of nowhere belanden. Op zoek naar hulp komen ze terecht in een bijna ondoordringbaar bos met een groot houten huis waar een weerzinwekkende sekte huist. Echt zo’n plek waar je liever niet komt.

Nieuwe films en uitstekende klassiekers

Dit is niet de enige horrorfilm die je dit jaar te wachten staat, want er komen nog meer griezelige films op het programma. Ook de oude klassiekers zoals The Conjuring, It, The Shining, The Thing en The Descent zijn natuurlijk ook de moeite waard om nog eens een keer te bekijken. Je zult zien dat je gewoon weer opnieuw schrikt.

Het gelukshormoon of gewoon een nachtmerrie

Niet iedereen geniet evenveel van een horrorfilm kijken. Hier zijn aardig wat onderzoeken naar gedaan. Een van de uitkomsten was dat de liefhebbers van horrorfilms tijdens het kijken een soort van rem op de productie van dopamine kregen, waardoor ze een enorme kick kregen van de bloedstollende situaties. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die er alleen maar nachtmerries van krijgen.

mts_blogging