Storm de film

De film Storm: letters van vuur is een jeugdfilm welke zich afspeelt in de middeleeuwen. De hoofdrolspeler is de 12-jarige Storm (Davy Gomez). Storm wil graag net als zijn vader drukker (Yorick van Wageningen) worden. Soms helpt hij zijn vader mee, maar hij heeft niet het idee dat zijn vader vindt dat hij het al goed kan. Op een gegeven moment wordt de vader van Storm gevraagd een belangrijke verboden brief te drukken. Dit graat mis en de vader van Storm wordt opgepakt door de Inquisitie doordat hij betrapt wordt tijdens het drukken. Bij de arrestatie van zijn vader komt Storm in het bezit van de drukletters. Deze letters zijn erg belangrijk en storm slaat daarmee op de vlucht. Hij wordt geholpen door Marieke (Juna de Leeuw). Marieke is een weeskindje dat in het riool woont. Het wordt een race tegen de klok omdat de vader van Storm als straf ter dood veroordeeld is. Een spannend verhaal wat uitpakt als een pittige strijd voor ieders vrijheid.

De film heeft een grote visuele aantrekkingskracht. Het geeft je het idee dat je echt in de middeleeuwen zit en laat de kijkers zien hoe het er in die tijd uitzag en hoe het er aan toe ging. In die tijd was het allemaal niet zo simpel en had je geen hippe kleding die we nu hebben zoals van Kidsbrandstore, maar droegen kinderen hele andere klederdracht. Ook zie je oude gebouwen en zijn de straten verlicht met fakkels. Deze film geeft kinderen op een leuke en educatieve manier informatie over de geschiedenis.

Storm: letters van vuur is een Nederlandse familiefilm welke in 2017 is uitgebracht onder regie van Dennis Bots. Dit is de derde film van Dennis Bots, na Code M en Oorlogsgeheimen. De personages van zijn films zijn erg aansprekend en de films hebben allen een vlot verloop met veel verhaal. Het verhaal van deze film is goed geschreven, geloofwaardig geacteerd en af en toe zullen de kijkers dan ook op het puntje van hun stoel zitten. Het slagen van Storm zijn missie is ontzettend belangrijk en hartstikke spannend.

De film is opgenomen op een industrieterrein nabij Antwerpen. Deze set is niet voor de film gebouwd, maar was gebouwd om het 160-jarig bestaan van het bedrijf Katoen-natie te vieren.

De film heeft al meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept. Zo werd de jeugdfilm in december 2017 in Polen bekroond als beste speelfilm. Ook in Finland sleept de film een prijs in de wacht, namelijk als beste jeugdfilm. De film Storm: letters van vuur duurt 105 speelminuten en is onder andere te zien op Netflix, Pathé thuis en NPO gemist. De film is voor de jeugdige kijker, echter is er sprake van grof taalgebruik en spannende momenten waardoor er geadviseerd wordt de film pas te kijken vanaf 9 jaar.

mts_blogging