Het Geheim van Stanley Kubrick.

Veel van zijn films worden zeer hoog aangeschreven als een paar van de beste films die er zijn. De cinematografische tovenaar van de jaren 70, met films als 2001: A Space Odyssey, The Shining en A Clockwork Orange. Stanley Kubrick was een perfectionist in zijn vakgebied en dit is ook te zien in de films die hij gemaakt heeft. Als SF fan ben ik het meest gecharmeerd van 2001, maar als je het vrienden van me vraagt, zullen die ongetwijfeld The Shining kiezen.

Laatste is meer mee aan de hand als alleen een beregoede en nog steeds ontzettend spannende thriller. Er zijn heel veel verwijzingen naar iets wat hij gedaan zou hebben voor NASA, maar dit is nooit naar buiten gekomen. Stanley Kubrick zou de maanlanding gefilmd hebben in een studio ergens in Amerika. In The Shining zitten een aantal verwijzingen naar in the Shining. In de film is de kamer 237 heel belangrijk. Toevallig is dit precies de afstand in mijl x 1000 naar de maan, wat 237.000 mijl is.

Of het waar is, kan niemand meer weten. Stanley Kubrick is in 1999 overleden en heeft het zijn graf in genomen. Sindsdien zijn er veel theorieën over de landing geweest, ook zonder Kubrick.

mts_blogging